Du er her: Skip Navigation LinksHjem \ Pleje af haglvåben Vis som: ListeGitter

Pleje af haglvåben

For at få optimalt udbytte og glæde af haglvåbnet
Pleje af haglvåben

Bruneringen/blåneringen af pibesæt, baskyle og dele, er en overfladebehandling og en sliddel. Dvs. at blåneringen med tiden bliver tyndslidt og der kan forekomme rustpletter og lyse pletter i den blånerede overflade. En brunering/blånering er ikke et værn mod rust, som mange tror, men man kan let forlænge en brunerings levetid ved at overholde følgende råd:

Lad aldrig vand indtørre på brunerede overflader, og undgå særligt berøring med saltvand.

 

Våbnet skal aftørres for fugt og alle brunerede overflader indsmøres i et let lag olie efter brug. Blod og syreholdige væsker (eks. sodavand) kan gøre stor skade på brunerede overflader og skal aftørres straks. Håndsved indeholder også syre, men et let lag våbenolie på brunerede overflader vil forlænge overfladens levetid.

 

Aluminium er ofte en bestanddel i moderne våben. Fordelen ved aluminium er rustbestandighed og reduceret vægt, men saltvand nedbryder aluminium, så undgå saltvand på alu-overflader. Sørger man for at overholde disse retningslinier, vil man undgå mange ærgrelser og ombruneringer før tid.

 

Rust er et våbens værste fjende, men meget nemt at holde nede. Adskil altid våbnet i hoveddele efter endt jagt eller en dag på skydebanen, aftør fugt og skidt og giv så alle metaldele et let lag våbenolie og skæftet noget egnet skæfteolie.

 

Temperatursvingninger fremkalder fugt og rust, så undgå opbevaring i kælderrum og i kolde garager. Våben har det bedst i stuetemperatur.

CENTER ARMS A/S - Elsenbakken 15 - DK-3600 Frederikssund, Denmark - Telefon +45 40510250 - E-mail aj@centerarms.dk - CVR 19448134
Vis kurv Skjul kurv 0,00 DKK Du har 0 produkt(er) i din kurv

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere
Klik her for vores mobilside